Oprichting DUS en beeldhouwsymposium

DUSOprichting DUS

Dit voorjaar is DUS opgericht: De Utrechtse Steenbeeldhouwers.
DUS bestaat uit 11 professionele Utrechtse steenbeeldhouwers. We hebben ons verenigd om gezamenlijk initiatieven te ontplooien en ervaringen uit te wisselen. Allen hebben we gemeen dat het materiaal steen ons aanspreekt, inspireert en uitdaagt om ons er kunstzinnig in uit te drukken.

De leden zijn werkzaam in Utrecht of hebben een stevig fundament in de stad of in de provincie: Leen Kessels, Erica van Seeters, Miranda Karskens, Cissy van der Wel, Karel Mol, Caroline Ruizeveld, Anneke Wessels, Michiel Deylius, Fieke de Roij,  Anja Roemer en Guus Jooss.

Beeldhouwsymposium van 19 t/m 26 april

De eerste activiteit die we als Utrechtse Steenbeeldhouwers organiseren is een beeldhouwsymposium om het beeldhouwen in steen meer in de spotlights te zetten. Dit symposium is van woensdag 19 t/m woensdag 26 april in de buitenruimte bij mijn atelier. We werken ieder in een blok Belgisch hardsteen. Zo’n vorm van samen werken wordt in de beeldhouwwereld een symposium genoemd.

Dit symposium is georganiseerd om de oprichting van DUS te vieren en als voorproefje op alles wat we in de toekomst willen gaan doen.

Voor bezoekers

Je bent van harte welkom om tussen 13.30 u. en 17.00 u. de beeldhouwers te bezoeken tijdens de werkzaamheden. Of om te kijken naar het resultaat bij de feestelijke afsluitborrel. Die is op woensdag 26 april om 16.00 u.

Barbara, een leven in beeld

Theatervoorstelling: Barbara, een leven in beeld

Als begeleidende activiteit wordt op vrijdag 21 april een theatervoorstelling aangeboden. “Barbara: een leven in beeld”, een theatermonoloog over het leven van Barbara Hepworth.

Tekst en regie: Pip Kelting, idee en uitvoering: Pip Kelting en Annemiek Lelijveld, spel: Annemiek Lelijveld

Datum: vrijdag 21 april, toegang 15 euro
De voorstelling om 20.30 uur is volgeboekt. Bij voldoende belangstelling komt er een extra voorstelling om 16.00 uur. Je kunt je aanmelden bij contact@leenkessels.nl

Meer informatie over deze voorstelling is ook te zien op: https://www.facebook.com/barbara.eenleveninbeeld/

Adres voor Symposium en Theatervoorstelling

Adres:
Concordia Creative Industries Building no.1, studio 034
Concordiastraat 68
3551  EM Utrecht